Leer uw eigen mogelijkheden beter kennen en gebruiken

Voor wie: iedereen die wil leren om vrijer te bewegen en te denken
Gunstig effect op o.a.: houding en uitstraling, rug- en nekklachten, revalidatie na een blessure of ziekte, conditie tijdens zwangerschap, rsi, burn-out en migraine  

alexandertechniekSinds 2006 ben ik gecertificeerd Alexanderteacher en geef ik naast gewone lessen Alexandertechniek ook zangles met Alexandertechniek. Alexandertechniek is geen alternatieve therapie, maar een actief leerproces dat zowel het lichaam als het denkvermogen omvat. Het is een uiterst praktische methode voor zelfontplooiing en fysieke verandering. U leert de natuurlijke balans en coördinatie van het lichaam terug te vinden. De methode werkt daardoor preventief en ondersteunt de medische behandeling van klachten.

Vrijer denken en bewegen - Een les bestaat uit verbale instructies gecombineerd met lichte aanrakingen.
U voert veelvoorkomende bewegingen uit - zoals liggen, zitten, staan en lopen – en mijn handen begeleiden u daarbij. De aanraking maakt u bewust van overmatige spierspanning en belemmerende bewegingspatronen. U leert ‘de macht der gewoonte’ te stoppen en gaat vrijer bewegen.
Dit positieve effect is al na een paar lessen voelbaar. Benieuwd naar ervaringen van leerlingen?

Vrijblijvende proefles - Voor de eerste vrijblijvende kennismakingsles (45 minuten) reken ik een gereduceerd tarief.
Over het algemeen zijn 20 tot 30 lessen nodig om de techniek zelfstandig te kunnen toepassen. Alexandertechniek wordt door sommige werkgevers vergoed.

Leslocatie: Studio Melerna, Bussum. Meer weten? Bel Marga Melerna: 035-6982930

 nevlat          

Achtergrond Alexandertechniek
Begin 1900 ontwikkelde de Australische voordrachtskunstenaar F.M. Alexander de Alexandertechniek als oplossing voor zijn eigen heesheid en hoorbare ademhaling tijdens optredens. Zijn methode bleek succesvol voor uiteenlopende klachten en gunstig voor de totale gezondheid en vitaliteit.