Moeiteloos zingen

Voor wie: beroepszangers, vakstudenten, aankomend conservatoriumstudenten en liefhebbers (va. 16 jr)
Repertoire: liedkunst, opera, oratorium, musical, luisterliedjes

Als gespecialiseerd zangpedagoog met Alexandertechniek begin ik de lessen met een kennismaking met de Alexandertechniek. Pas als u enige kennis en ervaring hebt met de Alexandertechniek, gaat u deze toepassen tijdens het zingen. Zo ontstaat de beste basis om zangvaardigheden te verfijnen en muzikaal talent optimaal te gebruiken.

Vrijer zingen en ademen - Een lichte aanraking tijdens het zingen helpt om de gerichte coördinatie voort te zetten. Ook maakt de aanraking u bewust van overmatige spierspanning en bewegingspatronen die het stembereik, de klankkleur en de resonantie belemmeren. U leert de ‘macht der gewoonte’ te stoppen en regel voor regel richting te geven aan uw oorspronkelijke muzikale bedoeling. Zo kan de klank ontstaan die de compositie vraagt en ontdekt u uw persoonlijke stemgeluid.

Vrijblijvende proefles -Tijdens de proefles (60 minuten) zingt u iets dat u goed kent. Ik begeleid daarbij eventueel op de piano en luister en observeer. Na ongeveer 15 minuten krijgt u een introductieles Alexandertechniek en daarna bespreken we wat ik voor u kan betekenen. Ik bouw elke les overzichtelijk op en geef opdrachten mee voor thuis. Benieuwd naar ervaringen van leerlingen?

Leslocatie: Studio Melerna, Bussum. Meer weten? Bel Marga Melerna: 035-6982930